Céglogó

NYITÁSI AKCIÓ!

Budapest teljes területén ingyenes házhozszállítás!

Trigger Point Grid 2.0 SMR Henger

Trigger Point 66 cm-es Terápiás Rácsos Habhenger

Míg a hagyományos habhengerek sima felületűek és a nyomás pontján gátolják a véráramlást a TP henger 3 dimenziós felülete engedélyezi az oxigén és a vér áramlását. Hajlékonyságot és rugalmasságot biztosít az izmoknak, így párosítja a tökéletes masszázst a SMR terápiával

Üreges és erős habhenger kevesebb habot tartalmaz, mint a hagyományos hengerek, ezáltal nem fog eltörni a napi használat során. Tartós, utazás-, és környezetbarát termék.SZÍN:
MENNYISÉG:

30 350 Ft/db

Ez az eszköz egy forradalmi újítás a hagyományos habhenger technológiához képest. Nem törik el, nem veszíti el alakját és nem kell más drága eszközzel pótolni a mindennapos használat eredményeként. Lehet akár otthon kényelmesen használni, mint a napi masszázsgyakorlatainak része, vagy beiktathatod sporttevékenységeid közé, mint egy átfogó, széleskörű alapedzés.

- masszázshoz
- stabilitásfejlesztő gyakorlatokhoz
- prehabilitációhoz
- rehabilitációhoz

SMR - Self Myofascial Release (magadon végzett izompólya fellazítás)

 Az SMR elsősorban sportolók számára kifejlesztett módszer, melynek lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez csak egy egyszerű eszközt, egy hengert kell használnunk, valamint saját testünket. A hengerrel végzett gyakorlatok helyes kivitelezése hamar elsajátítható. Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak. Az állandó és komoly fizikai igénybevétel nem kívánt hatásait ezzel a technikával önmagunk is könnyedén orvosolhatjuk. Az izmok könnyebben regenerálódnak, fejlődnek, valamint terhelési szintjük nagymértékben megnövekszik. A sérülésveszély csökken, mivel az izmot körülvevő hártya, az izompólya ellazul, így az izom visszanyeri eredeti tónusát. A sérült izmokban keletkezett letapadások és behegesedett szövetek fellazulnak, ennél fogva lebonthatóvá válnak. Végül a lebontott salakanyagoktól a méregtelenítés során megszabadul a szervezet.

 

Kicsit bővebben:
Hogyan működik az izompólya fellazítás?
A SMR működése a Golgi-ínorsó (GTO: Golgi Tendon Organ) befolyásolásán alapul. A Golgi-ínorsóról valószínűleg már olvastál korábbi cikkeinkben. Ez egy mechanoreceptor, ami az izom-ín kapcsolódásánál található, és nagyon érzékeny az izom feszülésének változásaira -- annak nagyságára és a változás sebességére is. Amikor a feszültség eléri azt a szintet, amely már a sérülés (pl. ínszakadás) veszélyét hordozza magában, a Golgi-ínorsó gátolja az izomorsókat (melyek az izomrostokkal párhuzamosan helyezkednek el), így a kérdéses izom ellazul. Ez a reflexszerű reakció az autogén gátlás.

 

A Golgi-ínorsó nem csak segít elkerülni a sérüléseket, de még abban is szerepe van, hogy a proprioceptív neuromuszkuláris facilitáció (PNF) nyújtó technikát rendkívül hatásossá tegye. A PNF egyfajta magas szintű nyújtó módszer, amely kombinálja az izom kontrakciót és relaxációt a passzív és partner segítségével történő nyújtással. Az izom-összehúzódás, ami a passzív nyújtást megelőzi, stimulálja a Golgi-ínorsót, előidézve az izom fokozott ellazulását, ami megkönnyíti a passzív nyújtást és nagyobb tartományú mozgást tesz lehetővé.

 

A szivacshengerrel szimulálhatod az izomfeszülést, ezáltal a Golgi-ínorsót is ráveszed, hogy ellazítsa az izmot. A nyújtás számtalan pozitív hatását tapasztalhatod így meg, de még ez sem minden. Nyilvánvaló, hogy az izmoknak nem csak hogy erőseknek, de lazának, "képlékenynek" is kell lenniük. Akár testépítő, erősportoló vagy, akár egy egyszerű hétvégi gyúrós, mindig az az ideális, ha egy mozdulat teljes terjedelemében megvan az erő és az optimális izomműködés. Míg a nyújtás megnöveli az izom hosszúságát, addig az SMR és a masszázs beállítja az izom helyes tónusát. Mindkettőre egyaránt nagy szükség van. 

 

Mire jó az izompólya fellazítás?
A tradicionális nyújtó technikák egyszerűen egy átmeneti növekedést idéznek elő az izom hosszúságban -- feltéve, hogy nem lépünk túl a feszülés-megnyúlás skála azon pontján, "ahonnan már nincs visszatérés", ami már nem kívánt elváltozásokhoz vezet. A szivacshengerrel végzett SMR-nek megvannak a fent említett előnyei, és ezen túlmenően segít lebontani a lágyszövet letapadásokat és a hegszövetet.

 

Az egyik leghatásosabb módszer az íngyulladások és más gyulladások nem gyógyszeres kezelésére az ART (Active Release Techniques), amely a mélyszövet masszázs egy szabadalmaztatott fajtája. A számtalan pozitív beszámoló, amelyet sok sportolótól hallhattunk az ART-ről meggyőzhet minket a letapadások és hegszövet megszüntetésének szükségességéről. A masszázs a szalagok és izmok rugalmasságát is növelni tudja, és általános lazító, pihentető hatása van a szervezetre.

 

A szivacshengeres SMR egy hatékony, olcsó és kényelmes lehetőség mind a letapadások, mind a hegszövetek felhalmozódásának csökkentésére, és arra, hogy megszüntesd a már meglévőket. Azt viszont ne feledd, hogy a nyújtáshoz hasonlóan a hengerezés sem egyetlen éjszaka alatt hozza meg a gyümölcsét: kitartónak kell lenned és rendszeresen csinálnod kell (bár hamar érezni fogod az előnyeit). Az SMR hatása egyébként a megfelelő izmok fellazításával a helyes testtartás visszaszerzésében is jelentős szerepet játszhat. Lássunk hozzá!

 

Technikák
Ezeket a technikákat nagyon könnyű megtanulni. A lényeg, hogy úgy kell helyezkedned, hogy a henger a padló és a megdolgozni kívánt lágyszövet közé, mintegy szendvicsbe kerüljön. Nehezedj rá a hengerre a testsúlyoddal, lassan görögj, de kifejezetten állj meg az érzékeny "forró pontokon" (kb. 20-30 másodpercre), hogy enyhüljön a kellemetlen érzés. Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom! Amint a fájdalom ezeken a pontokon enyhül, masszírozd át a többi helyet is.

 

A lágyszövetet érő nyomás növelése érdekében egyszerűen nagyobb mértékben nehezedj rá a testsúlyoddal a hengerre. Erre a legegyszerűbb mód, ha például előbb mindkét lábadon egyszerre dolgozol, utána csak az egyiken, vagy pedig, ha az egyik lábadat a másikra ráteszed, hogy így növeld a terhelést.

 

Ahogyan egyre jobban megszokod majd az SMR-t, úgy akarsz majd egyre jobban (akár egész testsúllyal is) ránehezkedni a hengerre. A csontos kitüremkedéseket kerüld. Ahogy az edzések világában általában, úgy itt is tág keretek között lehet kísérletezni, szóval játssz nyugodtan a hengerrel, hogy kitapasztald, neked mi a legjobb.

 

Egy másik technika, amit kedvezőnek találtunk, az az izom proximális (a test közepéhez közelebb eső) rögzítési pontjától a disztális (a test közepétől távolabb eső) rögzítési pontja felé történő haladás. Például ahelyett, hogy a combfeszítődet a tetejétől az aljáig átdolgoznád egy menetben, rövidítsd meg egy kicsit a masszírozás távját. Dolgozd meg az izom felső felét először és miután azt ellazítottad, térj át az alsó felére. Ez egy lényeges stratégia, mivel ahogy közelebb kerülsz a disztális izom-ín kapcsolathoz, a feszülés is növekedni fog. A felső felet megdolgozva előre csökkentheted az alsó felében bekövetkező feszülést, mintegy megelőzve a problémát.

 

Megjegyzés: keringési problémáktól és krónikus fájdalommal járó megbetegedésekben (pl.: fibromyalgia) szenvedők ne használják a szivacshengert!

A Mátrix magába foglalja a Trigger Pont exkluzív Disztrodenzitási Hab Zónákat, amelyek segítenek a feszes izmok masszírozásában és ellazításában, pontosan az Ön egyéni igényei szerinti masszázs által. A Mátrix technológiával, a Myofasciális Lazítási Terápiával együtt élvezheti a masszázst, különböző intenzitással – tökéletes az edzés előtti és utáni masszázshoz.

A precíziós mérnöki mintájú és sűrűségű exkluzív Disztrodenzitási Hab modellünk lehetővé teszi a masszázs szintjének és intenzitásának kontrollját. Tapasztalja meg Ön is a tenyér széles, sima érzését vagy az ujj célzott, pontos lökését, hála az egyedülálló Disztordenzitási Hab Zónáknak

A Rács néhány előnye:
“Zöld” termék!
A hagyományos habhengerhez képest kevesebb hab van benne. Nem fog eltörni a normál, mindennapos használattól. 1 év garancia van rá!

 

 

AJÁNLOTT TERMÉKEK

TP Masszázs Labda

5 500 Ft/db

jóga szivacstégla

2 101 Ft/db

jóga matrac

4 500 Ft/db